What's New

New Added || Flop Poppy :CenderaJiwa

Kumpulan Flop Poppy kini muncul dengan album terbaru mereka yang bertajuk Cendera Jiwa. Album ini telah pun berada di pasaran dan ianya memang perlu dimiliki kerana lagu-lagunya yang menarik dan berkualiti.Single pertama album Cendera Jiwa adalah lagu Ya Kamu, di mana lagu ini sudah mula menjadi semakin popular di stesen-stesen radio tempatan. Lagu Ya Kamu telah ditulis oleh Andy dan liriknya telah ditulis oleh Andy dan Fathul. Apa yang menarik, Flop Poppy telah memasukkan sedikit rentak ska dalam album ini. Ini satu percubaan yang baik kerana ia menjadikan lagu Ya Kamu lebih menarik untuk didengar.
Tambahan pula gabungan rentak yang bersesuaian menjadikan album ini lain dari album-album Flop Poppy yang terdahulu.Walaupun Flop Poppy tidak berganding suara dengan mana-mana penyanyi dalam album Cendera Jiwa, mereka masih mampu menarik perhatian para pendengar dengan keunikan suara vokalistnya Andy. Tidak kurang hebatnya muzik yang dimainkan oleh anggota-anggota Flop Poppy seperti Mijie dan Megat.
Credit : www.era.fm
Note: Pls support this album!Kepada anda yang meminati kumpulan Flop Poppy dapatkan segera album ini di pasaran sekarang. Bagi saya ia agak memuaskan dan berbaloi untuk dimiliki.
Track Sample:

Read More......

Request || Ruffedge :Ruffera

"Ruffera" adalah hasil tangan terbaru kumpulan R&B dan Hip Hop ini.Album Ruffera turut menampilkan dua lagu iaitu Da Bomb dan Kerna sebagai single kembar yang telah dikeluarkan secara serentak.


Kedua-dua lagu itu mempunyai perbezaan yang ketara menerusi rentaknya, Da Bomb menyelitkan nada yang rancak manakala Kerna mempertengahkan irama balada. Ini dilakukan untuk mengatasi stigma para pendengar Malaysia mengenai Ruffedge.

Antara lagu-lagu yang dimuatkan di dalam album Ruffera adalah seperti Buat Kamu (penampilan khas ole Mohar dan Mohram), Onjak Sekaki (bersama Noraniza Idris dan Sedozen), Membebel (menampilkan Bandi Amok), Kerinduan (bersama Jaclyn Victor), Untuk Mama, Goyang Habibi, Hari Ini Dalam Sejarah, dan Lelaki, hasil ciptaan Husein, anggota barunya.

Track sample:

Lemas (FeatBenervie)
Bila Rindu

Read More......
Related Posts with Thumbnails

Latest

Download Full Album

.. .... .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
/* /*