What's New

Kristal - Bongkar (2008​) - Full Album Download

umpulan Kristal merupakan kumpulan penyanyi Malaysia. Kumpulan ini dianggotai oleh 4 orang remaja lelaki.

Kumpulan Kristal ini ditubuhkan hasil usaha Pakcik Baharudin yang juga merupakan bapa kepada Rody. Dialah yang mula-mula mengetengahkan bakat budak-budak muda ini dengan menghantar demo kepada Awie yang kemudiannya melihat sendiri Kristal membuat persembahan.

Pada tahun 1999 Kristal mula muncul dengan album pertama bertajuk 'Semut & Lebah'. Album ini berjaya mempopularkan Kristal menerusi lagu 'Seragam Hitam' & 'Ku Membisu'. Tahun 2002, Kristal sekali lagi berjaya menarik perhatian pendengar dengan lagu 'Delaila' & 'Resam Pak Belalang' menerusi album 'Pak Belalang' .

Tracklisting:

Setelah keluar dengan semut, lebah & belalang..kini Kristal muncul semula dengan organisma yang lebih berbahaya iaitu VIRUS!!! Album N.T Virus ini mula berada dipasaran pada bulan April 2004 yang lepas. Terdapat 10 lagu dimuatkan dalam album ini termasuk 'Keindahan Pantai' yang pernah dipopularkan oleh arwah M. Shariff & The Zurah.

'N.T Virus' yang dijadikan tajuk album merupakan metafora bagi menggambarkan pendirian Kristal yang menentang segala pengaruh buruk & merosakkan dalam bidang seni & kehidupan. Sebuah lagu berjudul 'Virus' ciptaan Joe Wings turut dimuatkan dalam album N.T Virus ini.

Baru-baru ini pula kristal telah mengeluarkan satu lagi album baru yang bertajuk 'Bongkar'.

Bongkar
Insan Hamba
Hitam Reemasan
Puteri Cinta Hati
Tergiang-ngiang
Esok Belum Pasti
Cinta Murni
Dari Bumi Ke Bulan
Suri
Motor Satu Roda
Harum Hasih Bersemi
FileFactory


Read More......

Radja - Membumi (2008) Full Download mp3

Setelah 7 tahun berkarier, Radja kembali memeriahkan industri muzik Kali ini band yang di naungi oleh Ian Kasela, Moldy, Seno, dan Indra, meluncurkan album ketujuh mereka, yang dinamakan Membumi.
Kenapa Membumi? Menurut mereka, selama ini musik Radja bisa diterima oleh semua kalangan. Baik dari kalangan atas, menengah, hingga bawah. Inilah yang menjadi kekuatan Radja dalam bermusik dan mampu mempertahankan kewujudannya selama 7 tahun di dunia musik.

Pada album ini, Radja muncul dengan susunan yang fresh dan influence musik yang terus berkembang. Seperti singel pertama dari album Membumi, Sama-sama Suka, yang bernuanasa balada. Sesuatu hal yang baru bagi Radja.

Mereka punya sebuah lagu yang berbahasa Inggris. terdapat pada lagu Save Our Nation, yang merupakan pembuktian bahwa lagu-laqu Radja diterima dan dinikmati oleh semua kalangan.Tracklist:

01. Pelarian Cinta
02. Sama Sama Suka
03. Zodiak http://www.blogger.com/img/gl.link.gif
04. Bersamamu
05. Apa Artinya
06. Seandainya
07. S.O.U.L (Save Our Love)
08. Tak Mungkin Meninggalkanmu
09. Salah Mencintai


Download Link :


FileSend


FileFactory


Read More......
Related Posts with Thumbnails

Latest

Download Full Album

.. .... .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
/* /*