What's New

New Added || Mirwana : Hikmah Kembara’

Mirwana tiba-tiba mencuri perhatian persada seni suara tanah air apabila berjaya merangkul dua trofi Anugerah Era 2004 sekali gus dalam kategori Vokal Duo/ Berkumpulan Pilihan dan Lagu Nasyid Pilihan. Kumpulan yang ditubuhkan sejak tahun 1993 ini juga berjaya merangkul empat kategori Anugerah Carta Nasyid IKIM.fm 2005 yang telah diadakan pada penghujung tahun lepas. Kejayaan ini semuanya kerana lagu ‘Aku Tanpa Cinta Mu’ yang merupakan lagu single kedua paling popular selepas lagu ‘Hikmah Kembara’.Berdasarkan minat yang mendalam dalam bidang nyanyian serta sokongan berterusan terhadap perjuangan dunia nasyid tempatan, tidak lama lagi mereka bakal tampil dengan sebuah lagi album. Album tersebut yang merupakan sebuah album edisi khas akan menampilkan 11 buah lagu dari album pertama. Paling istimewa album ini juga akan memuatkan dua buah lagu baru yang berjudul ‘Seruan Lima Waktu’ dan ‘Keampunan’. Menurut Mirwana album ini khusus untuk peminat mereka yang senantiasa dahagakan kemunculan lagu baru mereka. Jadi diharap dengan kehadiran dua lagu baru ini dapatlah mengubat rindu para peminat mereka.

Track Sample:

Mirwana - Aku tanpa Cintamu (feat Jay Jay) - http://www.savefile.com/files/5579847

Read More......

New Added || Akademi Fantasia 3 : Evo 05 (02)

Album trilogi EVO ’05 Akademi Fantasia 3 terdapat kombinasi pelbagai genre dari world music, etnik fusion, pop, rock, balada, lagu evergreen yang diberi nafas baru.
Dalam senarai lagu yang hanya lima, trek empat adalah paling menarik perhatian saya. Bersama Mu nyanyian Aidil adalah nukilan Aidil bersama Iman Wan sendiri. Hendak kata lagu ini hebat sangat tidaklah, cuma usaha yang datang sendiri dari bekas pelajar Akademi Fantasia 3 (AF3) ini perlu diberi pujian.Pelajar begini yang kita mahu, bukan yang kerjanyanya menyanyi buta-buta saja. Kalau anda mahukan sesuatu yang lebih teknikal, ada substance, dengarlah nyanyian Idayu pada trek lima. Tanpa tengok in-lay pun tahu ia ciptaan Adnan Abu Hassan.Lagu ini berjaya membongkar kemampuan vokal Idayu dari segi teknik dan kawalan. Malah pada penamat lagu ini, jangan pula ingat ia jeritan halus Mariah Carey kerana ia memang kemampuan Idayu.Percaya Pada Cinta saya kategorikan sebagai hasil yang sederhana, baik dari segi gubahan, lirik mahupun pe nyampaian. Tidak dinafikan menerusi lagu ini saya didedahkan dengan vokal tulen Akma. Memang lagu begini sesuai dengan range vokalnya yang tidak terlalu tinggi dan tone yang masih hijau.
Kebanyakan lagu di dalam album ini telah dicipta oleh Adnan Abu Hassan dan Ajai. Foto-foto yang diambil adalah sewaktu persembahan mereka di Konsert Akademi Fantasia. Setelah tiga musim Akademi Fantasia berlangsung, inilah trilogi EVO yang terbaik dihasilkan dari segi produksi lagunya.

Track Sample :

Idayu AF3 - Kasih Yang Terpisah : http://www.savefile.com/files/5003445

Read More......

New Added || PrettyUgly : Rockaholic

PrettyUgly - quite ugly or pretty BUT ugly? However you may want to interpret it, they chose the name as it's "catchy, unique and easy to remember". Well, it definitely is. PrettyUgly introduced their unique brand of psychedelic rock and they have been around since 1997, going by the name Seven back then. The vocalist, Raizan Zainal Abidin goes by the name Neves (that's pronounced 'nervous' without the 'r'), which is actually Seven spelt backwards, as "a reminder of the group's origins". There's also Neves' brother J (Mohd Raziz Zainal Abidin), Fariz (Mohd Fariz Ahmad Shamsuddin) and Net (Nik Muhammad Histami Nik Mohammad Din).

However, when they signed a recording contract with KRU Records (after going from one recording company to another - none of which accepted their musical style), they changed their band name (Seven) as the Indonesian band Sheila On 7 became a big hit among Malaysians then. Not wanting to be accused of cashing on Sheila On 7's success story, they opted for the name PrettyUgly - a name that would raise eyebrows for sure.
Note : Pls support them by buying their original album!!

Track Sample:

Diari Seorang Lelaki : http://www.savefile.com/files/4944745

Read More......

New Added || Lips : Apa Erti

Artis kumpulan wanita baru dari SRC `Lips'' muncul memenuhi kekosongan ruang artis kumpulan wanita tempatan. Album Apa Erti kini sudah berada di pasaran.3.5 bintang.Lips terdiri Oshin, Adila dan Sheila kini boleh berbangga kerana berjaya menghasilkan album di bawah syarikat SRC. Kemunculan Apa Erti membawa petanda industri muzik tempatan bakal bergegar dengan artis kumpulan wanita sebagai era Elite dan Feminin dahulu.Lips membawakan konsep Pop Dance dan di antara penerbit-penerbit yang terlibat adalah Sharon Paul, Alfa Booty Kesuma, dan Zulkefli Majid dan dari luar negara seperti Zuraini, Siew dan Yang Cheng Gang.Single pertama yang menjadi pilihan adalah Cinta Pudar dan Apa Erti. Lain-lain lagu yang terdapat di dalam album ini Bintang-bintang, Ku Terpesona, Kuimpikan, Antara Kau dan Aku dan Katakan.Apa Erti sebuah album yang menarik dan harus anda miliki.
Track Sample:

Read More......
Related Posts with Thumbnails

Latest

Download Full Album

.. .... .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
/* /*