What's New

Kristal - Bongkar (2008​) - Full Album Download

umpulan Kristal merupakan kumpulan penyanyi Malaysia. Kumpulan ini dianggotai oleh 4 orang remaja lelaki.

Kumpulan Kristal ini ditubuhkan hasil usaha Pakcik Baharudin yang juga merupakan bapa kepada Rody. Dialah yang mula-mula mengetengahkan bakat budak-budak muda ini dengan menghantar demo kepada Awie yang kemudiannya melihat sendiri Kristal membuat persembahan.

Pada tahun 1999 Kristal mula muncul dengan album pertama bertajuk 'Semut & Lebah'. Album ini berjaya mempopularkan Kristal menerusi lagu 'Seragam Hitam' & 'Ku Membisu'. Tahun 2002, Kristal sekali lagi berjaya menarik perhatian pendengar dengan lagu 'Delaila' & 'Resam Pak Belalang' menerusi album 'Pak Belalang' .

Tracklisting:

Setelah keluar dengan semut, lebah & belalang..kini Kristal muncul semula dengan organisma yang lebih berbahaya iaitu VIRUS!!! Album N.T Virus ini mula berada dipasaran pada bulan April 2004 yang lepas. Terdapat 10 lagu dimuatkan dalam album ini termasuk 'Keindahan Pantai' yang pernah dipopularkan oleh arwah M. Shariff & The Zurah.

'N.T Virus' yang dijadikan tajuk album merupakan metafora bagi menggambarkan pendirian Kristal yang menentang segala pengaruh buruk & merosakkan dalam bidang seni & kehidupan. Sebuah lagu berjudul 'Virus' ciptaan Joe Wings turut dimuatkan dalam album N.T Virus ini.

Baru-baru ini pula kristal telah mengeluarkan satu lagi album baru yang bertajuk 'Bongkar'.

Bongkar
Insan Hamba
Hitam Reemasan
Puteri Cinta Hati
Tergiang-ngiang
Esok Belum Pasti
Cinta Murni
Dari Bumi Ke Bulan
Suri
Motor Satu Roda
Harum Hasih Bersemi
FileFactory


0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Latest

Download Full Album

.. .... .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
/* /*