What's New

Download || Nabila Huda - Full album - "X-Ray"

LAGU ‘X-Ray’ nyanyian anak perempuan kepada rocker terkenal tanahair, Amy Search ini saban hari semakin kerap diputarkan di radio-radio. Tidak dinafikan, lagu yang ‘catchy’ ciptaan sepenuhnya oleh Edry Hashim itu cukup sesuai dengan ‘jiwa’ Nabila Huda.

Meskipun lagu tersebut makin mendapat tempat di hati ramai peminat muzik tempatan, populariti yang diraih oleh lagu itu nyata mengejutkan tuan empunya diri, apatah lagi Nabila sendiri tidak pernah meletakkan harapan yang tinggi agar lagu ‘X-Ray’ itu berjaya mencuri tumpuan ramai.

Tutur pelakon yang baru mendirikan rumahtangga dengan suaminya Zaidy Zailani pada 2 Disember lalu, idea menghasilkan single itu sebenarnya dibuat atas dasar ’suka-suka’.

“Lagu single itu memang sudah lama saya rakamkan. Rasanya lima bulan sebelum saya berkahwin. Itu pun atas cadangan Papa. Kebetulan pula saya memang minat menyanyi, jadi saya ‘try’ sajalah.

“Tapi memang tidak terlintas langsung di fikiran saya untuk hasilkan album penuh. Saya tidak bersedia ikut jejak langkah Papa bergelar penyanyi walaupun dia sendiri cukup ’supportive’,” kata pelakon berusia 24 tahun ini.Menurut Nabila lagi, andai kata dia ditawarkan membuat album berdasarkan sambutan yang baik terhadap lagu tersebut, dia tetap akan cuba menolak dengan baik kerana belum bersedia dengan komitmen yang tinggi dalam bidang tersebut.

“Sejujurnya, saya memang tidak ada masa untuk hasilkan album. Prosesnya bukan mudah dan memakan masa juga. Lagipun, jadual harian saya memang padat dengan aktiviti lakonan.

“Setakat diundang untuk buat ’show’, saya rasa tidak menjadi satu kesalahan. Tetapi apapun, bidang lakonan tetap menjadi keutamaan saya,” kata Nabila.

Download || Nabila Huda - Full album - "X-Ray"

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Latest

Download Full Album

.. .... .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
/* /*