What's New

Aliff Aziz - Sayang Sayang

Seorang lagi penyanyi kelahiran Singapura dan mencuba nasib di dalam industri muzik di Malaysia -Aliff Aziz dengan album sulung yang menarik untuk anda miliki. penyanyi remaja yang mempunyai potensi besar untuk terus maju dan terkenal di Malaysia.

Sayang-sayang, single pertama ciptaan dan lirik oleh Panji antara lagu yang kerap menjadi pilhan pendengar-pendengar bukan sahaja di radio ERA malah di stesen-stesen radio yang lain. Lagu ini menjadi tiket buat Aliff untuk dikenali kerana muziknya yang `catchy'' dan suara remaja Aliff memang kena dengan lagu ini. Sayang-sayang pernah menjadi juara Carta ERA dan masih terus berada di Carta ERA. (Sehingga artikel ini ditulis).

Saya mengemari lagu `Nyala'' ciptaan Azlan Abu Hassan. Saya berpendapat vokal Aliff sesuai untuk lagu berentak balada dan kehebatan lagu Nyala ini mencabar vokal beliau ke tahap maksimum.

Lain-lain lagu yang boleh anda dengar adalah seperti Cinta Arjuna, Harus Ku teruskan, Ku Sendiri dan Ini Satu Kisah.

Pemenang satu pertandingan nyanyian di Singapura ini mempunyai pakej yang menarik. Selain daripada vokal remaja dan lagu-lagu yang menarik, beliau juga membawakan imej remaja moden dan ` groovy'' yang pastinya menjadi kegilaan gadis-gadis remaja sebayanya. Saya pasti inilah identiti Aliff untuk beliau terus dikenali seterusnya untuk pasaran album beliau.

Namun semakin industri muzik kita diasak dengan pelbagai masalah dan cabaran, begitu juga cabaran yang perlu diambil oleh penyanyi-penyanyi muda seperti beliau. Aliff perlu tingkatkan kualiti vokal beliau dan terus bekerja keras untuk memajukan diri. Kita tidak mahu lagi penyhttp://www.blogger.com/img/gl.link.gifanyi semusim yang muncul dengan satu album dan kemudian tenggelam- hilang entah ke mana. Kepada Aliff Aziz, teruskan usaha untuk menjadi penyanyi pelapis yang disegani suatu hari nanti.

Download

Full Album (link1)

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Latest

Download Full Album

.. .... .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
/* /*